ناباروری در سن بالا

ناباروری در سن بالا

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

ناباروری در سن بالا

امروزه به دلیل بالارفتن سن ازدواج ؛  ناباروری در سن بالا ، جزء شایع ترین علل ناباروری  ، محسوب می شود.

با بالارفتن سن ، خطر ناباروری نیز افزایش می یابد. بالارفتن سن سبب ایجاد عوارض متنوعی در راستای ناباروری می شود که در این مقاله ، به گزیده ای از مهم ترین نتایج سوء آن اشاره می کنیم.

سن بالای زن و کاهش ذخیره ی تخمدانی

ذخیره ی تخمدانی ، به سایز فولیکول های ابتدایی در حال استراحت، در تخمدان ها اطلاق می شود. از این طریق تعداد فولیکول های در حال رشد و توانایی باروری اووسیت های موجود در فولیکول ها را تعیین می کنند. ذخیره ی تخمدانی بیشتر تعداد و کمیت اووسیت را مشخص می کند ، نه کیفیت آن را.

 

موضوع ناباروری در سن بالا ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است که شما دوستان عزیز ،می توانید به منظور انجام اقدامات لازم  در جهت پیشگیری و یا درمان عوارض ناشی از آن ، به دکتر زارع پور ، متخصص زنان و زایمان در تهران مراجعه کنید. جهت هر گونه مشاوره  می توانید از طریق زیر با دکتر ارتباط برقرار سازید:

  • 021-44447616
  • 09329137333
  • اینستاگرام

 

از عوامل مهم  ناباروری در سن بالا ، کاهش یافتن ذخیره ی تخمدانی می باشد. از میان اثرات مضر، کاهش یافتن ذخیره ی تخمدانی و تاثیر آن بر ناباروری ، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- کاهش توانایی لقاح

امروزه رابطه ی سن بالا و ناباروی ، ثابت شده است. شروع کاهش باروری در اوایل دهه 30 زندگی و تسریع آن در اواخر دهه 30 و اوایل دهه 40 زندگی است.

قوی ترین عامل تعیین کننده موفقیت تولید مثل در سیکل های خودبخودی ، سن تقویمی فرد است . زیرا سن ، وضعیت ذخیره ی تخمدانی را پیشگویی می کند . با این وجود ، سن به تنهایی علت ناباروری محسوب نمی شود . اوج باروری زنان در سن 20 سالگی بوده و بعد از 32 ساگلی کاهش می یابد. کاهش شدید بعد از 37 سالگی بوده و بعد از 45 سالگی باروری به ندرت رخ می دهد.

میزان حاملگی تا یک سال بعد از تلقیح مایع منی در زنان زیر 31 سال = 74% ، 35-31 سال = 62% و بالای 35 سال=54% می باشد. پیری تقویمی ، آندومتریوز با افزایش سن رخ می دهد. پیری تولید مثلی به دلیل کاهش ذخیره ی فولیکول های پریموردیال است. این فولیکول ها در دوران جنینی تولید و در منوپوز به صفر می رسند.

2- سقط خود به خودی

خطر سقط خودبه خود در زنان مسن تر، افزایش می یابد. کمترین درصد سقط در سنین 24-20 سالگی و بیشترین درصد آن در سنین بالای 45 سال اتفاق می افتد. 22 درصد ازکل حاملگی ها، قبل از تشخیص بالینی سقط می شوند.

افزایش سن همراه با اختلالاتی در دوک میوزی اووسیت است ، که سبب بروز خطا در چیدمان کروموزوم ها می شود و موارد آنوپلوئیدی را افزایش می دهد.

ناباروری در سن بالا
ناباروری در سن بالا

به منظور بررسی ذخیره ی تخمدانی می توان از طریق زیر اقدام کرد:

  1. FSH سرم در روز سوم سیکل
  2. سطح استرادیول پایه
  3. تست مواجه با کلومیفن سیترات (ccct)
  4. اینهیبین B
  5. AMH یا آنتی مولرین هورمن
  6. تعداد فولیکول آنترال پایه (AFC)

درمان ذخیره ی تخمدانی کاهش یافته

  • IVF اتولوگ
  • استفاده از اووسیت و یا امبریوی اهدایی
  • فرزند خواندگی
  • پیش درمانی با دی هیدرو اپی آندروسترون DHEA در زن (25میلی گرم ، 3 بار در روز برای 5-4 ماه)

با توجه به مسئله ی مهم ناباروری در سن بالا توصیه می شود در سنین مناسب اقدام به بارور شدن، کنید تا از ایجاد عوارض نامطلوب جلوگیری کنید. همچنین اگر قصد باروری در سنین بالا را دارید، بهتر است به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و معاینات لازم را انجام دهید و طبق تجویز تو نظر پزشک عمل کنید.

برخی از خدمات دکتر زارع پور متخصص زنان و زایمان :

درمان ناباروری

زایمان سزارین

جراحی زیبایی لابیاپلاستی

تعیین جنسیت

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

2 Responses
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *