تشخیص جنسیت

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

تشخیص جنسیت

در طول سالیان سال تعیین جنسیت از رویاهای دست نیافتنی انسان به شمار می رفت ، اما امروزه با کمک علم پزشکی ، بسیاری از رویاها و آرزوهایی را که دست نیافتنی بود محقق شده است. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی می توان اسپرم های x و Y را از هم جدا نمود ، توجه به این نکته الزامی است که هیچ یک از روش ها به شکل صد در صد نیست و در بهترین حالت می توان 70 درصد اسپرم ها را از هم جدا نمود و جنسیتی که مدنظر والدین است را محقق نمود .

شانس بارداری چند قلویی

در روش IUI

یکی از روش هایی که برای جداسازی استفاده می شود IUI می باشد که از تکنیک های زیر استفاده می نماید :

روش اریکسون

در این روش به علت اینکه اسپرم های پسر سازی دارای سرعت بیشتری نسبت به اسپرم های دختر ساز هستند و در حال حرکت می باشند از یکدیگر جدا شده و برحسب جنسیتی که مد نظر والدین می باشد اسپرم های تولید کننده را به روش IUI به بدن مادر وارد می نمایند .

نحوه انجام این کار

نمونه اسپرم را بر روی لایه سیالی که به شکل لوله آزمایشگاهی می باشد ریخته ، در این حالت تمامی اسپرم های نمونه به سمت انتهای لوله آزمایش شنا کرده ، اسپرم های که جهت تولید کردن پسر می باشند با سرعت بیشتری به انتهای لوله می رسند بنابراین می توان اسپرمی که مد نظر است را جدا نمود .

در این روش اگر جنسیت مد نظر والدین پسر باشد میزان موفقیت را می توان 65 درصد اعلام نمود ، اگر جنسیت دختر مد نظر باشد میزان موفقیت 75 درصد می باشد .

تشخیص جنسیت

مزایای این روش

  • این روش نسبت به روش های دیگر ارزان تر می باشد .
  • در این روش ازجراحی تهاجمی استفاده نمی شود .
  • این روش نسبتا دارای بی خطر و ایمن می باشد .

در روش IUI ممکن است جهت رسیدن به یک بارداری موفق نیازمند چند مرحله انجام کار باشد .

 

روش (IVF)

در این روش  که توسط متخصص زنان و زایمان صورت می گیرد به کمک داروهایی تخمک مادر تحریک و آزاد می شود سپس باروری در بیرون از بدن در آزمایشگاه شکل می گیرد.بعد از بیهوشی مادر به کمک یک وسیله ی باریک تعدادی از تخمک ها از دیواره ی واژن جدا می شوند و سپس در شرایط آزمایشگاهی با اسپرم بارور می گردند.بعد از 2 تا 5 روز پزشک تخمک های بارور شده را بررسی کرده و آزمایش تشخیص جنسیت روی آنها انجام می شود و در نهایت رویان هایی که جنسیت مد نظر مادر را دارند درون رحم جا گذاری می شوند.

روش PGD

سلول هایی که در IVF بدست آمده اند باید به کمک روش PGD تحت آزمون ژنتیکی قرار بگیرند.این آزمون در گذشته برای زوج هایی که احتمال بروز اختلالات ژنتیکی در فرزانداشان وجود داشت  انجام می شد.اگر سن مادر زیر 35 سال باشد و رویان ها نیز از وضعیت مناسبی برخوردا باشند حداکثر دو سلول در رحم جاگذاری می شود و اگر سن فرد بالای 40 باشد ممکن است تا 5 رویان نیز جا گذرای شود.تعداد رویان ها به سن و کیفیت آنها و همچنین تعداد تولید مثل بستگی دارد.
این روش موفقیت با احتمال تقریبا صد در صد را به همراه دارد. به کمک PGD می توان نزدیک به صد در صد از جنسیت فرزندتان مطمئن باشید. اما روش PGD بسیار هزینه بر است. همچنین خارج سازی تخمک در این روش به صورت تهاجمی انجام می پذیرد و ممکن است بسیار دردناک باشد. داروهایی که برای آماده سازی فرد توسط متخصص زنان و زایمان  تجویز می شود در مواردی عوارضی از قبیل تاری در دید افزایش وزن و نفخ خواهند داشت. در روش IVF درصد کمتری نسبت به PGD  به بارداری موفقیت آمیز منجر می شود. در روش PGD این تضمین وجود دارد که با احتمال بسیار بالایی رویان نا سالم وارد رحم مادر نشده است و در نتیجه شانس موفقیت بسیار بالاتر است.

 

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم با تشکر مدیریت سایت دکتر زارع پور

هم چنین شما عزیزان می توانید در اینستاگرام ما را دنبال کنید .

doctorzarepour@

 

 

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *