سرطان دهانه رحم در حاملگی
هشدار های سرطان دهانه رحم کدامند؟ سن ابتلا به سرطان دهانه رحم چقدر است ؟ آیا سرطان رحم کشنده است ؟ راه های درمان سرطان دهانه رحم در حاملگی کدامند ؟
اصولا نحوه برخورد با سرطان دهانه رحم در حاملگی مشابه فرد غیر باردار است . تنها ذکر چند نکته ضروری است :
- انجام کونیزاسیون سرویکس به دلیل افزایش خطر خونریزی ، سقط و زایمان زودرس ، فقط در صورتی اندیکاسیون دارد که بر طبق گزارش سیتولوژی و هیستولوژی احتمال سرطان تهاجمی وجود داشته باشد . البته بهتر است تصمیم گیری به صورت مشترک بین متخصص زنان و نوزادان و بعد از صحبت کردن با والدین صورت گیرد .
- در مواردی که سرطان سرویکس در مرحله تهاجم میکروسکوپی باشد به تاخیر انداختن درمان ظاهرا نه تنها به نفع جنین است، بلکه برای مادر نیز عارضه ای ندارد .
- در مرحله IA1 که به وسیله کونیزاسیون تایید شده و لبه نمونه تمیز است می توان تا زمان ترم، حاملگی را ادامه داده و زایمان طبیعی انجام داد . بر طبق اطلاعات موجود در این مرحله نوع زایمان اثری بر روند بیماری ندارد .
- در مرحله IA2 یا مراحل پیشرفته تر باید بر طبق مرحله بیماری و سن حاملگی و به صورت فردی باید تصمیم گیری شود . MRI می تواند پیشرفت بیماری را نشان دهد . اگر قبل از 20 هفتگی بیماری تشخیص داده شود باید بدون هیچ نوع تاخیری درمان، شروع شود . اگر شرایط بیمار مساعد باشد ، هیسترکتومی و لنفادنکتومی لگنی در حالیکه جنین در رحم است، انجام می شود . افرادی که تحت کمورادیاسون قرار می گیرند سقط خود به خود، صورت می گیرد . اگر بیماری بعد از هفته 28 حاملگی تشخیص داده شود، توصیه می شود تا زمانی که حیات جنین خارج از رحم قطعی شود درمان را به ، تاخیر انداخت و اگر بین هفته های 20 تا 28 سرطان سرویکس تشخیص داده شود ، برای تومور هایی که در مرحله IB1،IA2 هستند می توان درمان را به تاخیر انداخت و این امر اثر سوئی در روند بیماری ندارد .
دکتر نسرین زارع پور ، متخصص زنان و زایمان در غرب تهران ، با دانش و مهارت بالای خود آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشند. راه های ارتباطی با دکتر نسرین زارع پور :
شماره های تماس:
- 021-44447616
- 09329137333
- کانال اینستاگرام
- در موارد پیشرفته تر، معلوم نشده که تاخیر در درمان ، اثری در بقا بیمار داشته باشد . مدت زمانی که درمان می تواند به تاخیر بیفتد بستگی به مرحله بیماری ، هیستوپاتولوژی تومور، سن حاملگی و تمایل والدین دارد .
درمان در مراحل پیشرفت بیماری
در مواردی که تومور پیشرفته و موضعی است و تصمیم به تاخیر در درمان داریم، باید زایمان در 34 هفتگی یا زودتر از آن صورت گیرد . فقط در صورتی که توده به صورت کامل با کونیزاسیون خارج شده باشد زایمان واژینال توصیه می شود . هر چند که مطالعات نشان نداده است که زایمان طبیعی بر روی پروگنوز بیماری اثر منفی داشته باشد .