زایمان، اوج دوران بارداری یک زن است که شامل خارج شدن یک یا چند نوزاد از رحم مادر می باشد.
شاید برای شما سوال پیش بیاید که زایمان طبیعی بدون درد چیست ؟ زایمان طبیعی، با کمترین درد با چه روشی انجام می شود ؟ آیا شما هم تنها به دلیل ترس از زایمان طبیعی این روش زایمان را برای خود انتخاب نکرده اید ؟ باید گفت خوشبختانه امروزه، می توان زایمان طبیعی را بدون هیچ گونه دردی تجربه کرد. اگر شما هم به دنبال بهترین روش زایمان برای خود هستید یا می خواهید، اطلاعاتی در این خصوص کسب کنید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
یکی از شدید ترین درد هایی که بانوان در طول دوران زندگی خود تجربه می کنند، درد زایمان است. این درد، می تواند بسیار شدید باشد که همین علت باعث امتناع بانوان از انجام زایمان طبیعی گردیده است، و سبب شده که زایمان سزارین را به عنوان روش زایمان خود انتخاب کنند، تا بتوانند با کمک بی حسی و بی هوشی و بدون هیچ گونه دردی زایمان خود را انجام دهند .
خوشبختانه، در سال های اخیر روشی برای جربه یک زایمان طبیعی بدون درد ارائه شده است که بتوان بدون درد، زایمان طبیعی را انجام داد. از انجا که، زایمان طبیعی فیزیولوزیک است، باعث می گردد عوارض کمتری برای مادر و نوزاد به وجود بیاید، بهتر است روش انتخابی با توجه به نظر و تحت تشخیص متخصص زنان و زایمان باشد تا مشکلی برای جنین و نوزاد به وجود نیاید.
روش انجام زایمان طبیعی بدون درد
در این روش، لازم است با کمک بی حسی اپیدورال که از طریق تزریق داروی ضد درد به قسمت نخاع مادر انجام می شود، قسمت تحتانی بدن را کاملا بی حس کرد که عملا فرد در طی این روش دردی را احساس نکند .بی حسی اپیدورال، از روش های محبوب برای کاهش درد در طول زایمان می باشد. بیشتر از 50 درصد بانوان در بیمارستان ها، از بی حسی اپیدورال استفاده می کنند.
در حقیقت، این روش یکی از متدوال ترین روش ها برای انجام زایمان طبیعی بدون درد است .
بی حسی در زایمان، با سایر عمل های جراحی متفاوت می باشد، زیرا در این حالت، مادر و جنین درگیر هستند. از طرف دیگر، تجربه درد در افراد مختلف و حتی زایمان های مختلف، متفاوت می باشد. حین زایمان طبیعی، جهت کاهش درد از روش های مختلفی استفاده می شود که یکی از این روش ها، استفاده از بی حسی اپیدورال می باشد.
زایمان طبیعی با اپیدورال
طی این عمل، متخصص بیهوشی در قسمت پایین کمر مادر، یک لوله پلاستیکی را وارد می کند که به وسیله آن، دارو در اطراف نخاع، آزاد می شود. اپیدورال ها باعث مسدود شدن ضربه های عصبی از قسمت کمر و ستون فقرات می شود و از این طریق، باعث کاهش درد در نیمه پایین بدن می گردد.
تزریق، فقط زمانی انجام می شود که بدن مادر حداقل 3 انقباض در 10 دقیقه را داشته باشد، یعنی در حال فعالیت باشد. اپیدورال، به طور قابل توجهی درد را در قسمت پایین بدن تسکین می دهد.
مزایای بی حسی اپیدورال در زایمان طبیعی
از مهم ترین مزایای بی حسی اپیدورال، قابلیت این روش برای یک زایمان فیزیولوژیک بدون درد می باشد. دراین روش مادر هوشیار می باشد و قادر به حرکت به اطراف است. اپیدورال در زایمان سزارین نیز مورد استفاده قرار می گیرد تا درد ناشی از شکاف روی شکم مادر برای خارج کردن نوزاد از رحم را کاهش دهد. در این روش، مادر هوشیاری ندارد و به خواب می رود.
از جمله مزیت های این روش عبارتند از :
- روشی کم عارضه و بی خطر است.
- روشی موثر می باشد.
- مادر حین زایمان قدرت زور زدن را دارد.
روش تزریق اپیدورال چگونه انجام می شود؟
در این روش، جهت تزریق بی حسی اپیدورال، بیمار به حالت نشسته قرار می گیرد یا دراز می کشد. دراین مرحله، متخصص بیهوشی با استفاده از یک سوزن باریک، داروی بی حسی را تزریق می کند، بصورتی که، سوزن از قسمت پایین کمر بیمار، به داخل ستون فقرات وارد می شود. این دارو، به صورت تدریجی تزریق می شود تا در طول زایمان، سطح بی حسی مادر، یکسان باقی بماند.
عوارض زایمان طبیعی بدون درد
- کمردرد و احساس درد در جای زخم
- سردرد
- افت فشار خون
این عوارض ممکن است در برخی افراد هیچ گاه مشاهده نشوند.
شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان
زمانی که، در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت می کنید، می توانید خودتان تصمیم گیری کنید و روش زایمان را انتخاب کنید، البته نکته اصلی اینجاست که پزشک متخصص زنان و زایمان با معاینه مادر و بررسی شرایط فیزیکی او، نوع زایمان را تعیین می کند.
دکتر نسرین زارع پور ، متخصص زنان و زایمان در غرب تهران ، با دانش و مهارت بالای خود آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشند. راه های ارتباطی با دکتر نسرین زارع پور :
شماره های تماس:
- 021-44447616
- 09329137333
- کانال اینستاگرام
خاتمه
در اخر، می توان گفت برای مادرانی که به دلیل ترس از درد، از انجام زایمان طبیعی امتناع کرده اند، می توان با کمک استفاده از روش های بی حسی، یک زایمان طبیعی بدون درد را داشته باشند. بهتر است که، زایمان سزارین در شرایط اضطراری استفاده شود، و زایمانی انتخاب شود که برای مادر و جنین خطرات و عوارضی نداشته باشد.