زایمان کردن در آب

چند نکته درباره زایمان در آب

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

چند نکته درباره زایمان در آب

وقتی اسم زایمان می آید اغلب برای همه تداعی گر لحظات ناب و لذت بخش است. لحظاتی که تمامی مادر ها درد آن را به نفع لذتش تحمل می کنند، اما معمولا گزینه اول برای اکثریت مادرها در انتخاب نوع زایمان، زایمان سزارین است. دلیل آن واضح است بیهوشی ، تحمل درد کمتر، اطمینان از زایمان کم خطر تر و… ، همه این ویژگی ها باعث شده تا در میان انواع زایمان، سزارین در رتبه بالاتری قرار گیرد.

اما سوال مادران چند دهه پیش این بود که م یشود زایمانی طبیعی با درد کمتر را تجربه کرد ؟ شاید پاسخ علم پزشکی در آن زمان قطعی و با اطمینان نبود. استفاده از دارو های بی حسی گاها مادران را بخاطر عوارض بعد از استفاده آنها مردد می کرد. اما امروزه نوعی دیگر از زایمان وجود دارد که علاوه بر داشتن زایمان طبیعی کم درد تر ریسک استفاده از دارو ها یی حسی را به صفر می رساند. حتما تا الان حدس زده اید که درباره چه چیزی صحبت می کنیم ؛ زایمان در آب.  در ادامه با توجه به نکات ارائه شده توسط دکتر نسرین زارع پور متخصص زنان و زایمان به بحث پیرامون این موضوع می پردازیم:

زایمان در آب
زایمان در آب

زایمان در آب

زایمان در آب روش نوینی در زایمان است که به دلیل برخی مزیت ها از جمله:  مشاهده تولد نوزاد و در عین حال احساس کمتر درد، کنترل بیشتر بر بدن به دلیل سبک وزنی در آب، حرکت راحت تر، تسکین درد به دلیل غوطه ور بودن در آب و احساس آرامش بیشتر نسبت به زایمان طبیعی به روش قدیمی و … مورد تایید و استقبال مادران قرار گرفته است و به تازگی نیز در کشورمان انجام می شود.

زایمان در آب علاوه بر مزیت هایی که نام برده شد به دلایلی که در زیر آورده می شود مورد توجه قرار گرفته است:

1)  شاید اولین و مهمترین دلیل برای انجام این نوع از زایمان برای مادران مشاهده گر بودن تولد فرزندشان است. این مزیت بخاطر  بیهوشی در زایمان سزارین و دردهای شدید در زایمان طبیعی معمولی وجود نخواهد داشت.

2) زنانی که در آب زایمان می کنند به نسبت دیگر زنانی که به روش های دیگر زایمان می کنند از مسکن و آرامش بخش کمتری استفاده می کنند.

3) به دلیل استرس کمتر مادر در زایمان در آب،  میزان ترشح هورمون استرس کمتر شده  و در نتیجه فشار خون کاهش می یابد.

4) همانطور که می دانید، اندورفینی که در بدن تولید می شود به دلیل کاهش درد است، این ماده به دلیل حالت خوابیده و نشسته مادر در آب، بیشتر تولید شده و موجب کاهش درد می شود.

5) در این روش نسبت به روش زایمان طبیعی معمولی، احتمال برش پرینه کمتر خواهد بود.

دکتر نسرین زارع پور ، متخصص زنان و زایمان در غرب تهران ، با دانش و مهارت بالای خود آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشند. راه های ارتباطی با دکتر نسرین زارع پور :

شماره های تماس:

  • 021-44447616
  • 09329137333
  • کانال اینستاگرام

زایمان در آب برای چه مادرانی توصیه نمی شود؟

گرچه این زایمان در میان مادران مورد توجه قرار گرفته است، اما انجام آن برای تمام مادران توصیه نمی شود و انتخاب آن منوط به داشت شرایط مناسب است. در ادامه دلایلی را که برخی مادران نمی توانند این زایمان را انجام دهند می خوانید:

اگر جنین شما دو قلو باشد.

اگر جنین در حالت نشسته باشد.

اگر جنین زیر 37 هفته به دنیا بیاید.

اگر مادر تنبخال تناسلی داشته باشد.

اگر مادر عفونت شدید داشته باشد.

اگر دمای بدن مادر در حین زایمان بالا باشد.

اگر مادر قبلا سزارین شده باشد.

و در اگر نوزاد نیاز به مراقبت از طریق دستگاه CTG داشته باشد.

هزینه زایمان در آب

هزینه زایمان نیز به مانند دیگر جراحی ها و عمل ها بستگی به نوع بیمارستان، نوع پزشک، نوع زایمان و نوع بیمه افراد دارد. بنابراین حتی نمی شود هزینه تقریبی را برای این زایمان تخمین زد. شما می توانید برای داشتن زایمان موفیت آمیز و گرفتن مشورت برای نوع  زایمان به بهترین متخصص زنان در تهران مراجعه کنید.

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *