ضرورت-های-دوران-بارداری

ضرورت های دوران بارداری

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دوران بارداری یکی از حساس ترین دوره های زندگی خانم ها چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ عاطفی است که باید دیگران و خود فرد توجه ویژه ای داشته باشند و مراقبت هایی صورت بگیرد تا خطری برای مادر و جنین به وجود نیاید. این دوره برای خانم های می تواند خسته کننده و طولانی باشد و اگر این وسط مشکلی هم به آن افزوده گردد، استرس و اضطراب هم به این موارد افزوده می شود. پس بنابراین بهتر است یک سری مراقبت هایی صورت بگیرد تا این مشکل به وجود نیاید. در این مقاله قصد داریم در خصوص مراقبت های حین بارداری با شما بیش تر صحبت نماییم. پس با ما همراه باشید.

در دوران بارداری همواره  نگرانی ها و سوالات زیادی درباره اینکه چه کارهایی را باید انجام داد و چه کارهایی را نباید انجام داد، وجود دارد . قبل از بارداری حتما با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید .سوالاتی که معمولا افراد قبل یا در دوران بارداری می پرسند بدین شرح می باشد:

  1. چه غذاهایی باید خورد و چه غذاهایی برای مادر و جنین مضر می باشد؟
  2. برای تغییر جنسیت فرزند چه اقداماتی باید انجام داد؟
  3. چه آزمایشاتی برای اطمینان از سلامت مادر و جنین انجام داد؟
  4. امکان انجام جراحی و روش های درمانی در دوران بارداری وجود دارد؟
  5. چه خطراتی مادر و جنین را در دوران بارداری تهدید می کند؟

ضرورت های دوران بارداری

در این قسمت قصد داریم درباره مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه اول، دوم و سوم صحبت نماییم.

مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه اول

زنان به محض اطلاع از بارداری خود باید به یک پزشک زنان و زایمان مراجعه کنند و مراقبت های دوران بارداری در این سه ماهه را دریافت کنند. همچنین در این زمان برای چک کردن زنده و سالم بودن جنین باید سونوگرافی انجام گیرد. از دیگر مراقبت های دوران بارداری توجه به رژیم غذایی است.

با شروع بارداری و بزرگ شدن جنین نیاز به مواد مغذی در بدن نیز افزایش می یابد. به خاطر داشته باشید که کودک شما تمام مواد مغذی را از شما می گیرد. اطمینان حاصل کنید که غذاهای دارای انرژی (کربوهیدرات)، مواد غذایی سازنده بدن (پروتئین) و مواد غذایی مکمل (مواد معدنی و ویتامین ها) به نسبت مناسب دریافت می کنید.

از مراقبت های دوران بارداری خودداری از مصرف بعضی از غذاهاست زیرا ممکن است حاوی باکتری هایی باشند که برای کودک در حال رشد مضر هستند. از مصرف تخم مرغ خام یا نیمه پخته، گوشت نیمه پخته خام، شیر غیر پاستوریزه، سبزیجات خام خودداری کنید. نوشیدن زیاد الکل باعث نقص جسمی، ناتوانی ها و مشکلات عاطفی در کودکان می شود. همچنین خطر سقط جنین را افزایش می دهد و بنابراین در مراقبت های دوران بارداری باید الکل را ترک کنید. نوشیدن بیش از حد الکل نیز رشد ذهنی و جسمی کودک را مختل می کند. اگر سیگار می کشید، باید بلافاصله آن را ترک کنید، هرچه زودتر بهتر است. دودی که استنشاق می کنید می تواند بر رشد و نمو نوزاد متولد شده تاثیر بگذارد و در نتیجه وزن نوزاد هنگام تولد کم باشد.

 

 

  1.  

به دلیل نگرانی و ترس از بارداری در اینجا درباره ضرورت های بارداری به طور مفصل صحبت می کنیم.

  1. مصرف اسید فولیک

در دوران بارداری تغذیه مادر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. عدم خوردن غذاهای فست فود و چرب برای مادران مناسب نمی باشد. زیرا افزایش بیش از حد وزن خطر سقط جنین و حتی نازایی را برای فرد به وجود می آورد. استفاده از غذاهایی که حاوی اسید فولیک می باشد برای تقویت رشد جنین ضروری می باشد. میزان مصرف این ماده در غذای مصرفی 400 میکروگرم در طول روز می باشد. در صورتی که مادر دچار کمبود اسید فولیک شود جنین به درصد زیادی از ناهنجاری سیستم عصبی مبتلا می شود.

  1. تغذیه کافی

مادران در ماههای ابتدائی بارداری دچار حالت تهوع (ویار) می شوند که در این حالت اشتهایی به غذا پیدا نمی کنند. در حالت گرسنگی بدن چربی و قند سوزانده و بعد از این که این مواد در بدن سوزانده شود ماده ای به نام کتون در بدن ترشح می شود که سلامت جنین را به خطر می اندازد.

  1. مصرف نمک و کالری

استفاده از نمک و کالری در رژیم غذایی مادر به سلامت او و جنین کمک می کند. در دوران بارداری بدن به طور طبیعی هورمون پرژسترون ترشح می کند تا از سقط جنین جلوگیری کند. در اثر ترشح این هورمون احساس کرختی و سستی عضلات در فرد بوجود می آید. این مساله بیشتر در هفته های 14 تا 16 بارداری پیش می آید. مادران در این دوران فشار بالا یا پایینی دارند که برای رفع آن استفاده از نمک در غذا  و خوردن مایعات کمک می کند. استفاده میزان 300 کالری در طول روز برای مادران ضروری می باشد این میزان برای افرادی است که دارای وزن مناسب می باشند . در دوران بارداری اضافه وزن امری طبیعی می باشد و برای وزن های نرمال بین 8 تا 12 کیلو و برای افراد چاق تا 8 کیلو متغیر می باشد 

 

 

 

 

 

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *