تبخال تناسلی

تبخال تناسلی

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

تبخال تناسلی نوعی عفونت مقاربتی است. ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) سبب تبخال تناسلی می شود. تبخال اغلب می تواند از طریق تماس پوست به پوست در طول فعالیت جنسی منتقل شود. برخی از افراد آلوده به ویروس ممکن است علائم بسیار خفیفی داشته و یا اصلا علائمی نداشته باشند. آنها هنوز هم می توانند ویروس را پخش کنند. سایر افراد درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی، مقعد یا دهان دارند.

تبخال تناسلیی

علائم تبخال تناسلی

اکثر افراد آلوده به تبخال تناسلی متوجه علائم آن نیستند و یا شاید یا علائم بسیار خفیفی داشته باشند.

علائم معمولا حدود 2 تا 12 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس شروع می شود. برخی از این علائم به شرح زیر است :

  • درد یا خارش اطراف ناحیه تناسلی
  • برجستگی ها یا تاول های کوچک در اطراف اندام تناسلی، مقعد یا دهان
  • زخم های دردناک هنگام پاره شدن تاول ها و ترشح یا خونریزی
  • ادرار دردناک
  • ترشحات غیر معمول مجرای ادراری
    ترشحاتع واژن
  • علائمی شبیه به آنفولانزا شامل تب، سردرد، بدن درد و غدد لنفاوی متورم در کشاله ران

علل ابتلا به زگیل تناسلی

تبخال تناسلی توسط دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد می شود.انواع آن، هرپس سیمپلکس نوع 2 (HSV-2) و ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 (HSV-1) می باشد. افراد مبتلا به عفونت HSV می توانند ویروس را حتی زمانی که هیچ علائم قابل مشاهده ای نداشته باشند منتقل کنند.

علل ابتلا به تبخال تناسلی

HSV-2

HSV-2 شایع ترین علت تبخال تناسلی است که شامل موارد زیر است :

  • تاول ها و زخم ها یا مایعات ناشی از زخم ها
  • پوشش مرطوب یا مایعات دهان
  • پوشش مرطوب یا مایعات واژن یا رکتوم
    ویروس در طول فعالیت جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

HSV-1

HSV-1 نسخه ای از ویروس است که سبب تبخال و تاول ها می شود. افراد ممکن است در کودکی به دلیل تماس نزدیک پوست به پوست با فرد آلوده در معرض HSV-1 قرار بگیرند.

فرد مبتلا به این نوع از زگیل تناسلی در بافت های دهان می تواند ویروس را در حین رابطه جنسی دهانی به اندام تناسلی شریک جنسی منتقل کند. عفونت تازه گرفتار شده یک عفونت تبخال تناسلی است.

شیوع مکرر تبخال تناسلی ناشی از HSV-1 اغلب کمتر از شیوع ناشی از HSV-2 است.

نه HSV-1 و نه HSV-2 در دمای اتاق به خوبی زنده نمی مانند. بنابراین به احتمال زیاد ویروس از طریق سطوح مانند دسته شیر آب یا حوله پخش نمی شود.

انتقال زگیل تناسلی در نوزاد

انتقال زگیل تناسلی در نوزاد از سه راه صورت می گیرد :

۱-داخل رحمی

۲-حول و حوش زایمان که بیشترین درصد انتقال را دارد

۳-پس از تولد

با وجود این مسائل غربالگری روتین در بارداری توصیه نمی شود به علت این که مقرون به صرفه نیست.

درمان تبخال به خصوص در موارد اولیه که شدید تر است با داروهای ضد ویروسی مقدور است .در بیماران باردار فقط در مواردیکه ضایعات فعال وجود دارد یا علامتهای قبل شروع ضایعه مثل خارش وسوزش در فرد مستعد سزارین توصیه می شود و در بقیه موارد زایمان طبیعی موردی ندارد.

زگیل تناسلی و تبخال تناسلی دو بیماری ویروسی متفاوت می باشند .ویروس تبخال در بدن فردی یک بار مبتلا شده باقی می ماند و احتمال عود وجود دارد ،به خصوص در مواقع کاهش سطح ایمنی این ویروس مجددا فعال می شود در موارد اولیه تعداد ضایعات زیادند ولی در دفعات مراجعه تعداد کم و محدود ایجاد می شوند در موارد اولیه درمان ضد ویروسی برای کوتاه تر شدن دوره بیماری بهتر است انجام گردد ولی در موارد مراجعه که ضایعات کم هستند خود محدود شونده خواهد بود و خیلی از موارد درمان لازم ندارد .اکثر انتقال این ویروس در دوره های ریزش بدون علامت ویروس که شخص علامتی ندارد صورت می گیرد لذا همانند سایر بیماری های مقاربتی روابط تک همسری و رعایت مسایل اخلاقی کمک کننده است .

روش های پیشگیری از تبخال تناسلی

پیشگیری از تبخال تناسلی همچون پیشگیری از سایر عفونت های مقاربتی مثل زگیل تناسلی است.

داشتن شریک جنسی در طولانی مدت که برای بیماری های مقاربتی آزمایش شده باشد و آلوده نباشد، به پیشگیری از آن می تواند کمک زیادی کند.
در طول فعالیت جنسی از کاندوم باید استفاده شود. این امر به کاهش ابتلای به زگیل تناسلی می کاهد. اما از تماس پوست به پوست در طول رابطه جنسی جلوگیری نمی کنند.
وقتی شریک مبتلا به تبخال تناسلی علائمی دارد، رابطه جنسی نداشته باشید.

تبخال تناسلی و بارداری

اگر باردار هستید و می دانید که تبخال تناسلی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر فکر می کنید ممکن است تبخال تناسلی داشته باشید، از پزشک خود بپرسید که آیا می توانید برای آن آزمایش شوید.

ارائه دهنده شما ممکن است توصیه کند که داروهای ضد ویروسی تبخال را در اواخر بارداری مصرف کنید. این برای جلوگیری از شیوع بیماری در زمان زایمان است. اگر هنگام زایمان شیوع بیماری داشته باشید، ممکن است ارائه دهنده شما سزارین را پیشنهاد کند. این یک عمل جراحی برای خارج کردن نوزاد از رحم شما است. خطر انتقال ویروس به جنین را کاهش می دهد.

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *