آمینوسنتز

آمینوسنتز

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

آمینوسنتز :

یکی از اقدامات بررسی و شناسایی مسائل وراثتی و ژنتیکی در جنین تست آمینوسنتز است در این تست مشکلات احتمالی بدنه کروموزوم مشخص شده و طریقه انجام آن از برداشت مایه آمنیون صورت می پذیرد مایع آمنیون همان مایعی است که اطراف جنین قرار دارد و او را احاطه کرده است و کیسه آمنیوتیک را پر می نماید این کیسه به اصطلاح کیسه آب نامیده می شود. زمانی که آمنیون از داخل شکم زن باردار برداشت می شود به آزمایشگاه ژنتیک فرستاده شده و ایرادات ممکن ارزیابی می گردند ، ایراداتی چون نقص ساختار کروموزوم ، نقص لوله عصبی و بیماری های ژنتیکی از این دست می باشند. ساز و کار این سنجش به گونه ای است که سلول های جنینی ، ادرار و پروتئین های حل شونده او در داخل آمنیون شناور هستند و بررسی آن در امر شناسایی نقایص مادرزادی بسیار کمک کننده خواهد بود.

آمینوسنتز

کیسه آمنیوتیک :

در دوره بارداری جنین در کیسه آمنیوتیک شناور بوده و از طریق جفت ، اکسیژن و مواد مغذی لازمه را از خون مادر دریافت می نماید ؛ جفت در تمام طول بارداری به بخشی از دیواره رحم می چسبد و راه ارتباطی بین مادر و جنین است همچنین مواد زائد و دفعی جنین را از طریق مجرای ناف و بند ناف او به خون مادر فرستاده تا سلامت جنین حفظ شود.

زمان و نحوه انجام آمینوسنتز:

بهترین زمان انجام آمینوسنتز فاصله بین هفته 15 تا هفته 21 حاملگی است . همان گونه که پیشتر گفته شد برای انجام آمینوسنتز لازم است مایع آمنیون از کیسه آب مادر برداشت شود به همین منظور پس از معاینات دقیق و تخصصی متخصص زنان موقعیت دقیق جنین در رحم مشخص گشته و امکان دسترسی به آمنیون شناسایی می شود پس از تعیین ناحیه مناسب ، سوزن باریکی از طریق پوست شکم وارد رحم و سپس به داخل کیسه آب فرو می رود تا مقدار کمی مایع برداشت شود این مقدار کمتر از 20 میلی لیتر است . طبق بررسی های انجام شده و نظر سنجی ها در این خصوص ، آمینوسنتز مشکل و ناراحتی برای مادر و جنین به همراه نمی آورد و همه زنان بارداری که این تست را انجام داده اند از مراحل آن راضی می باشند.

مراقبت های بعد از آمینوسنتز :

بعد از اینکه مراحل آمینوسنتز انجام شد ، ماده برداشتی به آزمایشگاه فرستاده می شود و تنها وظیفه مادر باردار رعایت مراقبت های پس از آزمایش است ؛ مهم ترین این اقدامات به شرح زیرند :

– توقف حرکات ورزشی یا حرکات سنگین بدنی تا 24 ساعت پس از تست .

– خودداری از فعالیت جنسی تا 24 ساعت پس از تست .

– چنانچه مادر باردار دچار تب شد ، بهتر است از کمپرس های خنک بهره گرفته و درجه تب را پایین آورد مصرف داروهای تب بر در دوران بارداری مستلزم اجازه پزشک متخصص زنان است.

– در صورت بروز درد در زمان های ابتدایی پس از آمینوسنتز نگران نشده و آن را امری معمول و عادی برای این تست بدانید.

با تشکر مدیریت سایت دکتر نسرین زارع پور جراح و متخصص زنان ، زایمان و نازایی.

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *