علل خونریزی بین دو قاعدگی
ممکن است باردار باشید
خونریزی بین دو قاعدگی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.چیزی در حدود بیست درصد از خانم ها در دوازده هفته اول بارداری لک بینی دارند. اگر خونریزی نامنظم دارید منتظر فرزند کوچک خود باشید. البته معمولا لکه های خونی در بارداری و پریود متفاوت بوده و لک های خونی در بارداری روشن تر است.
تاثیرات دارویی
داروهای رقیق کننده خون با تحت تاثیر قرار دادن جریان خون ، باعث قاعدگی سنگین و خونریزی می شود. مانند وارفارین و هر گونه داروی رقیق کننده خون .
داروهای ضد بارداری که دارای استروژن و پروژسترون هستند نیز ممکن است که دلیل آن باشد. مانند نووارینگ یا سایر داروهای ضد بارداری. همیشه قبل از مصرف یک دارو به صفحه توضیحات و راهنما مصرف آن توجه کنید چون ممکن است خونریزی نامنظم بین دو قاعدگی دلیل دارویی داشته باشد.
بیماری مقاربتی
یکی از دلایل خونریزی بین دو قاعدگی می تواند بیماری های مقاربتی باشد که البته تشخیص آن کار ساده ای نیست. چون بیشتر این بیماری ها دارای علائم خاصی نیستند ممکن است که حتی در حالت ابتلا به آن از وجود آن بی اطلاع باشید. اگر پس از ارتباط زناشویی متوجه لکه خون در لباس خود شدید ، امکان وجود بیماری سوزاک و یا کلامیدیا داده می شود. همچنین تریکودینا و ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) می تواند باعث التهاب در دهانه ی رحم و در نتیجه خونریزی شوند.
استفاده از IUD
یکی دیگر از دلایل خونریزی بین دو قاعدگی می تواند استفاده از IUD باشد. حدود بیست و پنج درصد از خانم هایی که از IUD پاراگرد (مسی) استفاده می کنند ، دوره های قاعدگی نامنظم ، طولانی و سنگینی را تجربه می کنند.همچنین استفاده از IUD مینرا که دارای لوونورژسترول و هورمون پروژسترون می باشد ، می تواند خونریزی های تصادفی سنگین حداقل برای سه تا شش ماه ایجاد نماید یا حتی قاعدگی های سبک و کوتاه. در حالت کلی اگر IUD در محل مناسب خود قرار نگرفته باشد می تواند باعث ایجاد خونریزی شود.
مشکلات تیروئیدی
یکی دیگر از دلایل خونریزی واژینال بین دو قاعدگی می تواند مشکلات تیروئیدی باشد. گاهی تیروئید کم کار می تواند با تاثیر بر واکنش ها و هورمون ها باعث لک بینی و خونریزی بین دو قاعدگی شود.
رابطه ی زناشویی سخت
گاهی نیز ممکن است که چند قطره خونریزی واژینال به دلیل رابطه زناشویی سخت، ایجاد شود که در این مورد جای نگرانی وجود ندارد.
سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
سندروم تخمدان پلی کیستیک به علت هورمون مردانه ی تستوسترون ایجاد می شود. هورمون تستوسترون می تواند با جلوگیری از عملکرد طبیعی استروژن باعث خونریزی بین دو قاعدگی ، قاعدگی های سنگین و طولانی ، قاعدگی دیر به دیر و لکه بینی شود.
سرطان رحم
اگر شما در صوت مشاهده خونریزی بین دو قاعدگی هیچ کدام از علائم بالا را ندارید ، باید مشکوک به سرطان باشید. خونریزی غیرعادی در بدترین حالت می تواند نشانه ی پیش سرطان یا سرطان دهانه ی رحم باشد . مخصوصا اگر مستعد یا مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی باشید.
با تشکر مدیریت سایت دکتر نسرین زارع پور متخصص زنان و زایمان