علائم افتادگی اعضای لگن
آیا می دانید چه عواملی باعث ایجاد افتادگی در اعضا لگن می شود؟ علائم افتادگی اعضای لگن چیست؟ برای اطلاع از پاسخ این پرسش ها مطلب ذیل را بخوانید.
در لگن خانم ها دستگاه ها و ارگان های مختلفی وجود دارد. سیستم تناسلی تشکیل شده است از رحم ، واژن و دهانه رحم که این دستگاه با ارگان های دیگر که در قسمت قدامی سیستم ادراری و در قسمت خلفی انتهای روده (رکتوم ) قرار گرفته مجاورت دارد. بنابراین در قسمت خلفی روده و در قسمت قدامی مثانه و مجاری خروج ادرار قرار دارد. این اعضا و ارگانها در داخل لگن رها نیستند بلکه توسط نسوج هم بند و بافت هایی در جای خود ثابت می مانند اگر بین نسوج هم بندی که اصطلاحا لیگامان گفته می شود به هر دلیلی پارگی یا ضعفی ایجاد شود باعث افتادگی اعضای لگن یا ضعف کف لگن می شود.
علت های افتادگی اعضای لگن
- افزایش سن:
با افزایش سن بافت ها و ارگان های بدن سفتی و قوام خود را از دست می دهند.
- وارد آمدن ضربه و آسیب:
مهم ترین علت آسیب عضلات کف لگن زایمان های طبیعی سخت و متعدد می باشد.
- وارد کردن فشار شدید بر روی شکم:
عواملی مانند یبوست مزمن و طولانی، افزایش وزن و سرفه های مکرر و طولانی مدت باعث فشار بر روی اعضای لگنی می شود.
پرولاپس اعضای لگنی چه زمانی اتفاق می افتد؟
کف لگن را عضلاتی تشکیل می دهند که از قسمت استخوانی قدام لگن مانند یک دوک دورتادور اعضای لگنی را می پوشاند و باعث انسجام اعضای لگنی می شود که اگر به هر دلیلی این عضلات دچار پارگی یا ضعف شوند باعث شل شدگی در عضلات کف لگن و سپس باعث افتادگی اعضای لگن یا به اصطلاح پرولاپس اعضای لگنی می شود.
سیستوسل چیست؟
علائم افتادگی بستگی به این که در چه ناحیه ای باشد و در کدام ارگان لگنی افتادگی پیدا کرده باشد متفاوت است مجاورت واژن و رحم در قسمت قدامی با مثانه و پیشآب راه است اگرضعفی در دیواره محافظت کننده این ارگان ها پیش بیاید می تواند باعث افتادگی و در واقع برجسته شدن مثانه و سیستم ادراری در دیواره قدامی واژن شود که اصطلاحا به آن سیستوسل می گویند.
در مواردی که فرد افتادگی مثانه یا سیستوسل دارد ممکن است علائم مرتبط ادراری داشته باشد که عبارتند از:
- مشکل در تخلیه کامل ادرار
- تکرر ادرار
- بی اختیاری ادرار
رکتوسل چیست؟
در قسمت خلف رکتوم یا قسمت تحتانی روده قرار دارد و بین روده ودیواره خلفی واژن بافت هم بندی وجود دارد که اگر به هر دلیلی در آن پارگی اتفاق بیوفتد باعث برجستگی یا افتادگی روده به دیواره خلفی واژن شود که اصطلاحا به آن رکتوسل می گویند.
دکتر نسرین زارع پور متخصص زنان و زایمان دارای تخصص و مهارت بالا در زمینه درمان انواع بیماری های زنان، زایمان و نازایی می باشد. می توانید جهت مشاوره و مراجعه با شماره 021-44447616 تماس بگیرید و به پیج اینستاگرام مراجعه کنید.
نتیجه گیری
در نتیجه افتادگی اعضای لگنی می تواند بدون علامت باشد یعنی ممکن است فردی چندین زایمان انجام داده است و درجات کمی از افتادگی لگن بدون علائم در او ایجاد شده است که مشکل ساز نیست. در 50درصد از خانم ها بعد از 50 سالگی درجاتی از افتادگی رحم ایجاد می شود و در صورتی که زندگی فرد را مختل نکرده نگران کننده نیست.
دکتر نسرین زارع پور متخصص جراحی زنان، زایمان و نازایی
مقالات مرتبط با این مطلب: