شانس دوقلو زایی

شانس دوقلو زایی

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 8 میانگین: 3.6]

چگونه شانس دو قلوزایی خویش را افزایش دهیم

امروزه بنا به دلایل مختلف زوجین بسیاری تمایل دارند که فرزند دوقلو داشته باشند یکی از این دلایل را می توان داشتن فرزند هم سن دختر و پسر باشد، احتمال دوقلو زایی بسیار اندک و  تقریبا 3% می باشد، در این مقاله نکاتی را که موجب افزایش شانس دوقلوزایی می شود را بیان می کنیم :

داشتن زمینه ارثی در خانواده

داشتن فرزند دوقلو بخصوص در خانواده مادری موجب شده که شانس شما برای دوقلو زایی تا 4 برابر افزایش یابد روش ها و راه حل هایی برای افزایش این شانس مطرح شده است که در زیر به آنها می پردازیم :

شانس دوقلو زایی

ویتامین های نظیر فولیک موجب شده که شانس دوقلو زایی افزایش یافته ، در زنان باردار اسید فولیک جهت جلوگیری از نقایص نوزادی تجویز می شود میزان مجاز مصرف این ماده در دوران بارداری توصیه می شود روزانه حداکثر 1 میلی گرم باشد .

تغذیه مناسب 

خوردن صدف: تاثیر مثبت و خوبی در دوران بارداری دارد ، استفاده از مواد حاوی روی موجب شده که تولید اسپرم متحرک و سالم افزایش یابد که این امر موجب افزایش یافتن شانس باروری همزمان دو یا چند تخمک شود ، پزشکان توصیه می نمایند که مردان روزانه 14 میلی گرم از ماده های حاوی روی استفاده نمایند ، از جمله ماده غذایی که حاوی روی است صدف ، حبوبات ، غلات ، سبزیجات با برگ سبز ، دانه ها و جوانه گندم می باشد .

دوقلو زایی

مصرف لبنیات 

شانس دو قلوزایی در بانوانی که در دروان بارداری روزانه از لبنیات استفاده می نمایند نسبت به بانوانی که مصرف نمی نمایند 5 برابر بیشتر می باشد .

مصرف کلومیفن سیترات 

جهت تحریک تخمک گذاری از این قرص استفاده می شود که در بانوانی که مشکل تخمک گذاری ندارند از این قرص استفاده می شود جهت افزایش دوقلوزایی که مصرف این قرص میزان دوقلوزایی را تا 10% افزایش می دهد.

توصیه می شود که هریک از موارد بالا به خصوص مصرف قرص ها را حتما با مشورت با پزشک خود انجام داده و از مصرف خود سرانه داروها اجتناب نماید .

شانس بارداری چند قلویی

در دوقلو زایی پیامد های نامطلوب جنینی و عوارض مادری در حاملگی بسیار بیشتر از تک قلویی خواهد بود.

از موارد تاثیر گذار دو قلو زایی میتوان موارد زیر را نام برد

  1. نژاد
  2. وراثت (سابقه خانوادگی مادری )
  3. افزایش تعداد باروری
  4. درمان نازایی
  5. قد بلند و  اضافه وزن مادر  25 تا 30 درصد تاثیر گذار است
  6. سن بالای مادر به ویژه 37 سالگی

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم با تشکر مدیریت سایت دکتر زارع پور .

 

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *