بخیههای لابیاپلاستی متناسب با تکنیک جراحی استفاده شده تغییر میکنند و ممکن است به صورت کشیدنی یا جذبی قرار گیرند. لابیاپلاستی یکی از جراحیهای زیبایی مرتبط با ناحیه تناسلی زنان است که جهت اصلاح فرم لابیاها یا حذف آنها صورت میگیرد. نگرانی معمول افرادی که به انجام این عمل تصمیم گرفتهاند، معمولاً مربوط به نوع بخیهها و اثرات دائمی آنها است. در ادامه، به بررسی این مسئله خواهیم پرداخت.
دلایل برای بخیهزدن پس از جراحی لابیاپلاستی
برخی معتقدند که پس از جراحی لابیاپلاستی، نیازی به بخیه زدن نیست، این در حالی است که این امر حقیقت ندارد. در حقیقت، برای انجام موفقیتآمیز جراحی لابیاپلاستی، بخیه ضروری است ، چه از طریق روش جراحی و چه از طریق لیزر. حتی با استفاده از روش لیزر، برای جمعآوری برشها و بهبود سریع پوست، نیاز به بخیه وجود دارد.
انواع بخیههای لابیاپلاستی
در روشهای انجام لابیاپلاستی که ممکن است از لیزر یا جراحی استفاده شود، بخیه ضروری است تا نتیجهای مطلوب به دست آید. انواع بخیهها در هر روش انجام جراحی متفاوت بوده و ممکن است به صورت جذبی و یا غیر جذبی انجام شوند.
بخیههای جذبی
این نوع بخیهها بعد از ۷ تا ۱۴ روز، جذب شده و در زمان بهبودی زخمها موثر هستند. این بخیهها از نخهای سازگار با آنزیمهای طبیعی بدن تهیه شده و پس از جذب کامل، هیچ اثری باقی نمیماند. آنها کمتر درد و سوزش دارند و از نخهای استریل ساخته شدهاند.
بخیههای غیرجذبی
بخیههای لابیاپلاستی از انواع غیرجذبی، با استفاده از نخهای نایلونی، پلیاستر، سیلک، پلی پروپیلن و غیره تهیه میشوند و هرگز جذب نمیشوند. این نخها نیاز به خارج کردن دارند و ممکن است به صورت رشتهیکی یا چند رشته تهیه شوند که اثرات مختلفی بر روی بافتهای بدن دارند. احتمال باز شدن آنها کم است، اما ممکن است به بافت بدن صدمه بزنند.
بیش تر بخوانید => ماندگاری لابیاپلاستی
مدت زمان جوش خوردن بخیههای لابیاپلاستی و عوامل مؤثر بر آن
یکی از چالشهایی که معمولا افراد پس از انجام لابیاپلاستی با آن روبرو میشوند، مدت زمان جوش خوردن بخیههای این نوع جراحی است. اصولا این مدت زمانی تا پایانی شدن فرآیند ترمیم و بازسازی بافت تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد؛ از جمله مراقبتهای لازم پس از جراحی، استراحت مناسب و تغذیه سالم.
افرادی که تصمیم به انجام این جراحی میگیرند، برای روند سریع ترمیم بخیهها باید به خوبی در دوره نقاهت استراحت کنند و از فعالیتهای سنگین خودداری نمایند. زیرا فشار زیاد بر بافتها ممکن است منجر به آسیبها یا باز شدن زودرس بخیهها شود.
همچنین، رعایت یک رژیم غذایی سالم و مصرف مواد تقویتی و مفید میتواند به تسریع فرآیند ترمیم بخیهها و کاهش التهابات پس از عمل کمک کند. توجه به نوع بافت بدن، وضعیت فیزیکی فرد، ویژگیهای سنی، و مشاوره با پزشک متخصص و تجربهدار نیز از اهمیت بالایی برای کنترل و مدیریت مدت زمان جوش خوردن بخیهها است.
روش های پیشگیری از آسیب به بخیه های لابیاپلاستی
برای پیشگیری از آسیب دیدن بخیههای لابیاپلاستی، رعایت مراقبتهای پس از جراحی نقش اساسی در بهبود سریع بیمار و جلوگیری از هر گونه مشکلات دارد. برخی از این نکات مراقبتی به شرح زیر است :
- استفاده از کمپرس یخ تا ۴۸ ساعت پس از عمل
- رعایت توصیههای پزشک و مصرف دقیق داروها
- اجتناب از فعالیتهای سنگین و ورزش در دوره نقاهت
- استفاده از توالت فرنگی
- کنترل حرکات شدید مانند پریدن و دویدن
- جلوگیری از رانندگی در ایام ابتدایی نقاهت
- مرتب شستن و تمیز کردن محل جراحی
- امتناع از روابط جنسی تا ۴۰ روز پس از جراحی
سوالات متداول
هر چقدر سن بیمار کم ترباشد و بیمار جوانتر باشد، جوش خوردن بخیهها در مدت زمان کمتری اتفاق میافتد.
برای کاهش درد بخیهها پزشک متخصص داروها و پمادهایی را تجویز می کند که فرد با مصرف مرتب و منظم آن ها به بهبودی سریع و کاهش دردها کمک کنید.
احتمال اینکه جای بخیهها بعد از انجام عمل لابیاپلاستی باقی بماند بسیار کم است. خصوصا اگر به پزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید.
نتیجه گیری
جراحی لابیاپلاستی بخاطر تکنیکی که پزشک استفاده میکند، باعث ایجاد تفاوت در نوع بخیهها میشود که ممکن است به صورت قابل جذب یا قابل کشیدن انجام شود. لابیاپلاستی یکی از جراحیهای زیبایی مربوط به منطقه تناسلی بانوان است که به منظور برداشتن لابیاها یا اصلاح شکل آنها انجام میشود. نوع بخیههای استفاده شده در لابیاپلاستی معمولاً یکی از نگرانیهای اصلی افرادی است که در نظر دارند این عمل را انجام دهند. در ادامه، به بررسی این موضوع بیشتر میپردازیم.