ابتلا به ایدز در بارداری

آیا زنان مبتلا به ایدز می توانند باردار شوند؟

آنچه می خوانید...
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]

ایدز در بارداری

طبق تحقیقات به عمل آمده تا شهریور سال 1396،  آمار بیماری ایدز در ایران حدود ۳۶۵۷۱ نفر بوده است. در گزارش بدست آمده 84% از افراد مبتلا به این بیماری را مردان و 16% دیگر را زنان تشکیل می دهند.

طبق بررسی های انجام شده علت ایجاد این بیماری، برقراری رابطه ی جنسی محافظت نشده می باشد. رنج سنی این بیماری نیز بین 21 سال تا 35 سال گزارش شده است.

ایدز در بارداری یکی از مباحث مهم و پرمخاطب می باشد. به نظر شما فرد مبتلا به ایدز می تواند باردار شود؟

آیا بیماری ایدز در دوران بارداری به جنین نیز منتقل می شود؟

تاثیر بیماری ایدز در بارداری چیست؟

اگر اطلاعاتی در مورد مبحث ایدز در بارداری ندارید، با ما همراه باشید.

احتمال انتقال HIV به جنین در باردری چقدر است؟

در زمان های قدیم امکان انتقال ایدز از مادر به جنین حدود 20 تا 40 درصد بوده است. احتمال انتقال این بیماری در طی دوران شیردهی افزایش می یابد.

در سال های اخیر، ممکن بود به زنان مبتلا به ایدز توصیه شود تا از بارداری جلوگیری کنند و از داروهای ضد بارداری استفاده کنند تا از حاملگی های ناخواسته ممانعت بعمل آورند. اما امروزه با گسترش دانش پزشکی، امکان انتقال ایدز به جنین به زیر 1% رسیده است.

دکتر نسرین زارع پور ، متخصص زنان و زایمان در غرب تهران ، با دانش و مهارت بالای خود آماده ارائه خدمات به شما عزیزان  می باشند. راه های ارتباطی با دکتر نسرین زارع پور :

شماره های تماس:

  • 021-44447616
  • 09329137333
  • کانال اینستاگرام

با این حال لازم است زنان مبتلا به بیماری ایدز، قبل از انجام اقدامات لازم برای بارداری به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایند.

توصیه می شود زنان مبتلا به ایدز از بارداری های ناخواسته جلوگیری کنند تا بتوانند با بارداری برنامه ریزی شده و مناسب، بارداری بی خطری داشته باشند و احتمال انتقال این بیماری به جنینشان را کاهش دهند.

پارامترهای متفاوتی برای برنامه ریزی بارداری در زنان مبتلا به ایدز لحاظ می شوند. بطور مثال ممکن است برنامه ریزی برای زوج هایی که هردوی آن ها مبتلا به ایدز هستند بسیار متفاوت باشد.

اگر مرد HIV مثبت و زن HIV منفی باشد

در این حالت احتمال انتقال ویروس HIV از مرد به زن در هر آمیزش جنسی وجود دارد. بنابراین لازم است تا زوج مبتلا قبل از اقدامات لازم جهت بارداری درمان شود.

این زوج ها باید در حین مقاربت جنسی از ابزارهای جلوگیری مانند کاندوم استفاده کنند. برای باردار شدن زنان در این مبحث از تکنیک اسپرم واشینگ استفاده می شود. در این تکنیک اسپرم مرد مبتلا به ایدز را از ویروس HIV پاکسازی می کنند.

بعد از پاکسازی اسپرم از ویروس HIV ، متخصص زنان و زایمان از طرق مختلف اسپرم را به دستگاه تناسلی زن منتقل می سازد.

ایدز در بارداری
ایدز در بارداری

اگر زن HIV  مثبت باشد و مرد HIV منفی

در این حالت زن مبتلا به ایدز باید تحت درمان قرار گیرد و ویروس ایدز در بدن این فرد به کمترین حد خود و 0 برسد. از تست PCR برای بررسی مراحل درمان و کاهش یافتن ویروس ایدز استفاده می شود.

اگر در تست PCR، ویروس HIV غیرقابل تعیین شد و به کمترین حد خود رسید، بازهم مانند مبحث فوق اسپرم مرد را از طریق دستگاه ها و تکنیک های خاصی به ناحیه ی تناسلی زن منتقل می سازند. (با این که ویروس ایدز در بدن زن بعد از مراحل درمانی به کمترین حد خود می رسد باز لازم است از مقاربت جنسی مراقبت نشده جلوگیری کرد و در هر نزدیکی از لوازم جلوگیری مانند کاندوم استفاده شود.)

نتیجه گیری

بعد از باردار شدن زن مبتلا به ایدز، لازم است یک سری داروهای خاص در تمامی دوران بارداری بدون کم و زیاد شدن دز، توسط زن باردار مبتلا به ایدز مصرف شود.

احتمال انتقال ویروس ایدز در زایمان طبیعی نسبت به زایمان سزارین بیشتر می باشد. بنابراین توصیه می شود زنان مبتلا به ایدز از طریق سزارین وضع حمل کنند.

با این حال در صورت پایین بودن ویروس ایدز در بدن مادر و بررسی های لازم توسط متخصص زنان، می توان از زایمان طبیعی نیز استفاده کرد.

دکتر نسرین زارع پور

دکتر نسرین زارع پور

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
دارای بورد تخصصی دکتری با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *