بسیاری از افراد در طول زندگی خود قصد بارداری دارند و می خواهند مادر شوند. اگر شما نیز قصد بارداری دارید و یا به تازگی باردار شده اید، و می خواهید زایمان طبیعی انجام دهید. با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم به توضیح مختصری دربره انواه زایمان و همچنین شرح کوتاهی از هر کدام بپردازیم. سپس درباره انواع زایمان طبیعی صحبت نماییم.
انواع زایمان طبیعی
۱) زایمان واژینال بدون کمک یا زایمان طبیعی
زایمان واژینال متداول ترین و ایمن ترین نوع از انواع زایمان می باشد. برای توصیف زایمان واژینالی که بدون استفاده از داروهای ضد درد یا داروهای آغاز یا تسریع کننده زایمان انجام می پذیرد، معمولا از عبارت “زایمان طبیعی” استفاده می شود. برخی مادران باردار ترجیح می دهند در حین زایمان، از کمکهای پزشکی نظیر پایش ضربان قلب جنین استفاده کنند.
۲) زایمان واژینال با کمک
- زایمان با فورسپس یا انبر (Forceps)
گاهی مواقع پزشکان مجبورند برای گرفتن سر نوزاد و تسهیل خروج آن از کانال زایمانی، از انبر استفاده کنند.
- زایمان با مکش
زایمان با مکش مشابه زایمان با انبر می باشد. در این نوع زایمان، پزشک با استفاده از مکش، سر کودک را درون یک محفظه پلاستیکی قرار داده و با استفاده از آن به آرامی کودک را از درون کانال زایمانی خارج می کند. - اپیزیوتومی
در این حالت یک برش جراحی در بافت بین دهانه واژن و مقعد داده می شود. این بافت پرینه نامیده می شود. در گذشته پزشکان تصور میکردند که این برش مانع از وقوع پارگی های بزرگ واژن در هنگام زایمان می شود. اما تحقیقات جدید صحت این موضوع را رد کردهاند. امروزه بسیاری از پزشکان فقط در صورتی این کار را انجام می دهند که نیاز باشد زایمان به سرعت انجام پذیرد. - آمنیوتومی
در زبان عامیانه به آن ، پاره کردن کیسه ی آب نیز می گویند. پزشک با استفاده از یک قلاب پلاستیکی کوچک ، کیسه ی آمنیوتیک را سوراخ می کند. در این هنگام ممکن است جریان یافتن یک مایع گرم در درون بدن تان را احساس کنید. - زایمان القا شده
به حالتی گفته می شود که قبل از آغاز انقباضات خود به خود و طبیعی رحم، پزشک انقباضات رحمی را پیش از موعد القا می نماید. این کار ممکن است به دلیل حفظ سلامت مادر یا نوزاد انجام شود.
بعد از مشخص شدن سلامت جفت و جنین و ورود به بارداری طبیعی، معمولا از ماه سوم به بعد دغدغه ی مادران انتخاب نوع زایمان می باشد.
ادامه ی نسل در بشر همواره با زاد و ولد و زایمان صورت گرفته است. این یک قانون فیزیولوژیک خلقت می باشد.
حفظ و مراقب سلامت مادر و جنین از جمله موارد بسیار مهم و قابل توجه در طول زمان بارداری می باشد. اما این مراقبت تنها به دوره ی بارداری محدود می باشد؟
پاسخ به سوال فوق منفی می باشد. تا بحال خود شما تجربه ی بارداری و زایمان داشته اید؟
چه نکاتی برایتان مهم بوده است؟
مطمئنا در کنار تلاش برای گذراندن موفق دوران بارداری، نحوه ی زایمان نیز پارامتر بسیار مهم دیگری است که زنان باردار به آن توجه می کنند.
اگر خود شما قصد زایمان داشته باشید چه نوع زایمانی را انتخاب می کنید؟ زایمان طبیعی یا زایمان سزارین؟ دلیل انتخابتان چیست؟
حتی نوع زایمان نیز از مواردی می باشد که زنان باردار با توجه قرار دادن سلامت خود و فرزندشان انتخاب می کنند.
شاید با خواندن این مقاله انتخاب نوع زایمان برایتان راحت تر باشد. پس با ما همراه باشید.
انواع زایمان
-
زایمان طبیعی
در جهان پیشرفته ی امروزی اطلاعات پزشکی مردم نیز افزایش پیدا کرده است. بطور مثال مزیت زایمان طبیعی نسبت به سزارین برای اکثر افراد هویدا می باشد. ترس از زایمان طبیعی نوعی نا آگاهی می باشد. از مزایای این زایمان می توان به مواردی همچون:
- حجم خونی که در حین زایمان طبیعی از مادر دفع می شود بسیار کمتر از زایمان سزارین می باشد.
- مادر در طول زایمان کاملا هوشیار می باشد.
- پروسه ی زایمان طبیعی در تقویت سیستم ایمنی و تنفسی جنین نقش بسیار مهمی دارد.
- جنین های متولد شده توسط زایمان طبیعی به مراتب باهوش تر از جنین های متولد شده از سزارین می باشند.
- مادر بعد از زایمان طبیعی به سرعت می تواند فرزند خود را در آغوش بگیرد و شیردهی را زودتر آغاز کند. (این امر تاثیر بسیار مهمی در رابطه ی بین مادر و جنین دارد.)
- دوره ی نقاهت کوتاه و بازگشت سریع تر به انجام فعالیت های روزمره و …
اشاره کرد.
روش سزارین در مواقعی که خطری جان مادر و یا فرزند را تهدید می کند صورت می گیرد. جالب است بدانید زایمان سزارین از زمان سزار در میان مردم باب شده است. حتی سزارین نیز منشاء گرفته از اسم سزار می باشد. در آن زمان چون سزار جنینی درشت جثه بوده و انجام زایمان طبیعی جان مادر و جنین را به خطر انداخته بود، با باز کردن شکم، جنین را از رحم مادر خارج کردند.
مطمئنا پیشنهاد اول متخصص زنان و زایمان برای نحوه ی زایمان، زایمان طبیعی می باشد. اما اگر بارداری پرخطر باشد و یا بنا به دلایل پزشکی دیگر انجام زایمان طبیعی ممکن نباشد، از زایمان سزارین استفاده می شود.
انواع زایمان طبیعی
زایمان طبیعی نیز خود دارای انواع متفاوتی می باشد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی این نوع زایمان طبیعی می توانید به مقاله ی زایمان بدون درد با تزریق اپیدورال مراجعه نمایید.
-
زایمان طبیعی اپی زیاتومی
در این نوع زایمان به منظور خروج راحت جنین و پاره نشدن پوست بدن مادر، برش جزئی بین واژن و مقعد ایجاد می شود. این برش بواسطه ی بی حسی موضعی ایجاد می گردد.
-
زایمان طبیعی در آب
این تکنیک بواسطه ی کاهش درد در حین زایمان صورت می گیرد. به این صورت که مادر در آب گرم قرار می گیرد. که این گرما سبب تسکین درد مادر می شود و همچنین به انقباضات رحمی نیز کمک می کند.
لحظه ی ورود مادر به استخر آب برای انجام زایمان بسیار مهم می باشد. معمولا در بیمارستان ها بعد از باز شدن حدود 5 سانتی متری رحم و شروع انقباضات آن مادر وارد استخر آب می شود. اگر ورود مادر به درون آب زودتر اتفاق افتد ممکن است سرعت زایمان کند شود.
از مزایای مهم این تکنیک می توان به:
- کاهش درد مادر در حین زایمان
- استفاده ی کمتر از مواد دارویی ضد درد
- کاهش حجم خون از دست رفته از مادر به دلیل فشار هیدرواستاتیک آب
- آرامش بیشتر مادر در حین زایمان
نتیجه گیری
انتخاب نوع زایمان طبیعی بعد از بررسی های لازم توسط متخصص زنان و زایمان صورت می گیرد. شرایط جفت و جنین از جمله موارد موثر در انتخاب انواع زایمان طبیعی می باشد.
زایمان مرحله ای بسیار مهم می باشد که می تواند نقش بسیار مهم و مستقیمی در نتیجه ی 9 ماه بارداری ایفا کند. بنابراین با انتخاب بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران شما می توانید از طی کردن دوره ی بارداری موفق و زایمانی ایمن و راحت، اطمینان خاطر پیدا کنید و سلامت خود و دلبندتان را تضمین کنید.